Menu

Veklla släpper ny EP – exklusivt i Tempus Fugit!

Augusti 2016 har inneburit elektronisk musik för oss på Tempus Fugit.

Efter att producenten och ljudkonstnären Gusten Aldenklint släppte sitt Mixtape – UBS för klubbkollektivet Ulvsunda Bastusällskap i förra veckan är vi nu väldigt glada över att även välkomna DJ- och producentduon Veklla tillbaka till oss – med en helt ny EP som enbart kan höras i Tempus Fugit!

——————————

Den 5 oktober släpps Veklla:s EP Wilmersdorf officiellt, men redan fr.o.m. idag, den 31 augusti, kan du höra samtliga spår exklusivt i Tempus Fugit!

Veklla berättar att de med tydliga musikaliska riktlinjer strävat mot att tonsätta sin tid som boende i Wilmersdorf (Berlin), samt att platser i stadsdelen fått agera som metaforer för deras sinnesstämning vilket resulterat i musik som blev ”såväl mjuk som hård, melodisk som monoton”.

——————————

 De fem spår som utgör Wilmersdorf ackompanjeras alla av poetiska och personliga beskrivningar,
och såhär skriver Veklla själva om låtarna:

1293
var året då Wilmersdorf för första gången nämndes i skrift. Här blandas fantasier om Wilmersdorfs uppkomst med våra egna första upplevelser av området.

Fennsee
beskriver hur det är att springa av sig sin ångest runt den lilla sjön i novembermörkret medan man lyssnar på Cult of Luna och längtar hem till Norrland.

Uhland Eck 308
är tillägnad de människor vi mött på den lokala puben Uhland Eck. Brünnhilde, döpt efter valkyrian i Wagners Nibelungens ring, som kedjerökande sippar vin i en rasande takt. Den gamle som överlyckligt mottar de dagsgamla bröden från bageriet bredvid. Fotbollsfansen som samlas kring sitt älskade Herta Berlin, och mannen som svimmar i baren innan avspark.

Volkspark
är platsen vi gick till för att andas, samla tankar och hitta energi för att jobba vidare. En låt om att kämpa sig igenom stunder av mindrevärdeskomplex.

Sechs Uhr Outro
är känslan av att vakna upp av kyrkklockorna utanför kl 18 på en söndag efter en alldeles för lång utekväll.

——————————

VekllaWilmersdorf är Veklla:s andra verk i Tempus Fugit under säsongen 2016. Deras debutverk First we take Berlin var vårt öppningsverk för säsongen, där Veklla specialskrev ett ljudverk hyllandes deras favoritklubbar och -områden i deras dåvarande hemstad Berlin. Du kan fortfarande höra verket på plats i Berlin i Tempus Fugit!

Wilmersdorf får premiär i Tempus Fugit idag, den 31 augusti 2016, och kan höras gratis på fem olika koordinater i centrala Stockholm. Verket är skapat av Veklla (Eva Kåhrström och Kalle Edin).

——————————

 Ladda ner pressmeddelande för Wilmersdorf i PDF-format här!

——————————

Wilmersdorf

Produktion: Veklla (Eva Kåhrström och Kalle Edin)

Kapitel: 5

Längd: 30 minuter

Plats: Norrmalm / Gamla Stan / Södermalm, Stockholm

Foto: Stina Kåhrström

Kostnad: GRATIS