Menu
Logga: Kamraterna

Logga: Kamraterna

Kamraterna är Stockholms mest intressanta frioperagrupp.

Sedan 2011 har de huserat i Årsta Teater, och gjort rosade uppsättningar av Mozarts Zaide (2011), Menottis Nuckan & Skurken (2012), Poulencs Brösten på Teresias (2013) och Beethovens Fidelio (2014).

Sommaren 2015 firar de således femårsjubileum! De spelar Wagners Kärleksförbudet, och i anslutning till detta kommer en specialskriven prolog finnas tillgänglig i Tempus Fugit: Greetings from Palermeå!

Foto: Aurelia le HuchePrologen är framimproviserad av ensemblen i Kärleksförbudet och regisserad av Aurelia Le Huche, som även debuterar 2016 som operaregissör av nästa års produktion för Kamraterna.

Medverkande i Greetings from Palermeå:

Anton Ljungqvist

Daniel Ralphsson

Mikael Onelius

Anders Nyström

Nathalie Hernborg

Heddie Färdig

Elsa Ridderstedt

Anna-Sara Åberg

Jens Persson

Petter Reingardt

Ulrik De Geer

Maja Frydén

Daniel Svensson

Foto: Aurelia le Huche

Här berättar regissör Aurelia le Huche om projektet:

”Greetings from Palermeå är en audiotur där Årsta Torg förvandlats till Palermeå, staden där handlingen i Kärleksförbudet utspelar sig. På utsedda platser i området kan vi höra några av invånarnas egna tankar om livet, kärleken och staden Palermeå.

Varje kapitel presenterar en eller flera av de karaktärer som förekommer i operan. Varje kapitel har ett eget fotografi föreställandes den utvalda plats där de personer vi kan höra befinner sig på, för att sudda ut gränserna mellan fiktion och verklighet. Vi får bland annat möta stadens hallick som utanför sitt skruttiga kontor pratar om hur han bidrar till samhället genom att skapa jobb.

På restaurang Hjälmaren kan vi höra några glada stammisar som pratar om meningen med livet, och bakom kyrkan hittar vi novisen Isabella som står och smygröker. Ensam inne på Folkets hus sitter pastor Friedrich talar ut om sin plan att hjälpa Palermeås invånare genom den rena, kristna läran.

Jag fick erbjudandet att skapa en audiotur via Tempus Fugit, och jag ville göra något kul av det genom att knyta ihop karaktärerna med specifika platser i Årsta. Kamraterna har en stark förankring i Årsta efter att ha spelat där fem år i rad nu. Vi har suttit och ätit glass på torget, vi har käkat kebaben på Palmyra och druckit öl på Hjälmaren. Det kändes naturligt att hitta platser i området där karaktärerna hörde hemma.

Eftersom det är många personer på scen tänker jag att det är spännande att få möta dem innan de kommer in på scen, för att på så sätt få tillgång till ett par pusselbitar i denna förväxlingskomedi, genom att känna igen de olika personligheterna redan innan föreställningen har börjat.

Audioturen fungerar som en introduktion till operan och avlyssnas med fördel innan en tar del av det sceniska verket.”

Foto: Aurelia le Huche

Greetings from Palermeå går att lyssna på 12 juni – 8 juli.

Spelplats: Årsta, Stockholm

Kostnad: Gratis!

PREMIÄR: 12 JUNI 2015

Du hittar Kamraternas hemsida HÄR, och deras Facebook-sida HÄR.