Menu

Tempus Fugit har sedan starten 2014 strävat efter att bryta ny mark för platsspecifik konst och teknologi, att sänka trösklarna för kulturupplevelser och ständigt ifrågasätta vad ljudupplevelser i det offentliga rummet kan vara.

Den 20 maj 2016 får vårt hittills mest revolutionerande verk premiär: Där Ingen Får Lyssna.

Och spelplatsen för verket finns i världens mest slutna stad: på Kim Il-Sung torget, i Pyongyang i Nordkorea.

——————————

Verket är en specialskriven saga, skapad och inläst av en av Sveriges mest kända manusförfattare och konstnärer som här döljer sig bakom pseudonymen Lova Capacir.

”Jag har skrivit och läst in en längre saga, över tjugo minuter. Att väldigt få om ens någon får chansen att lyssna på den, är inte anledning att göra något hafsigt och kort. Snarare tvärt om. Den svensk[talande] som en dag står på Pyongyangs torg med tillgång till Internet*, är del av något utöver det vanliga. Då ska han eller hon få lyssna på en saga som också är utöver det vanliga.”

Vi på Tempus Fugit är otroligt glada och stolta över detta samarbete, med ett verk som stärker oss i vår övertygelse om att berättelser kan förena främlingar, nå längre än någonting annat, och krossa alla gränser.

——————————
* Alla ljudupplevelser i Tempus Fugit kan upplevas på plats offline med enbart Platstjänster aktiverat: spara ner verket till mobilen genom att klicka på ”Tillgänglig offline” när du har tillgång till wi-fi!
——————————

Där Ingen Får Lyssna finns tillgänglig i Tempus Fugit fr.o.m 20 maj 2016!

——————————

Där Ingen Får Lyssna

Manus och inläsning: Lova Capacir

Kapitel: 1

Längd: 22 minuter

Spelplats: Kim Il-Sung torget, Pyongyang (Nordkorea)

Foto: Lova Capacir / Rebecka Pershagen

Kostnad: 30 SEK / 3235 KPW (North Korean won)

——————————