Menu

Serbiska gatuljud blir elektronisk musik i Slottskogen

Efter framgången med First we take Berlin av den Berlinbaserade DJ- och producentduon Veklla som öppnade vår säsong 2016 i Tempus Fugit, är vi otroligt glada att återigen få presentera specialskriven elektronisk musik och ljudkonst i appen.

——————————

Upphovspersonen denna gång är producenten, ljudkonstnären och artisten Gusten Aldenklint.

Han är även en av nyckelpersonerna i det hyllade performance- och klubbkollektivet Ulvsunda Bastsällskap. Sedan januari 2016 är han verksam från sin ljudproduktionsstudio i Göteborg, och inspirationen till ljudverket har han hittat i Serbien:

——————————

”Jag har utgått från fältinspelningar som jag gjorde i Savamaladistriktet i Belgrad. Atmosfären i musiken är tagen från en liten men väldigt livlig innergård. Bakgrundsljuden är sorl och röster från staden, och tempot är taget från floden Sava. Arbetet har kretsat kring ett återskapande av tempot och atmosfären i Savamala. Jag tror det är en sorts stadsdel som sällan riktigt finns representerad i svenska städer: där festen hos min granne började sent med Paula Temples hårda techno, gatukonst i varje hörn och billigt kaffe.

Musiken är skapad som ett inspelat liveframträdande med dessa byggstenar som utgångspunkt, och setet är lite mindre än en timme vilket också är anledningen till att denna audiowalk saknar kapitel. Hitta en plats varsomhelst i Slottsskogen där du kan vara en timme och slappna av, eller utforska parken till musiken för att uppleva när Slottsskogen ändrar puls.”

——————————

Vår VD och konstnärliga ledare Rebecka Pershagen säger att hon är ”överlycklig” över samarbetet med Gusten, samt även gällande att Tempus Fugit med detta verk äntligen skapat en närvaro i Göteborg: staden där hon spenderade ”tre livsavgörande år” under sin kandidatutbildning vid Teaterhögskolan 2007-2010.

——————————

Belgrade Drum får premiär i Tempus Fugit idag, den 17 juni 2016, och kan upplevas i hela Slottsskogsområdet i Göteborg.

Verket är komponerat och producerat av Gusten Aldenklint.

——————————

Ladda ner pressmeddelande för Belgrade Drum i PDF-format här!

——————————

Belgrade Drum

Musik och produktion: Gusten Aldenklint

Kapitel: 1

Längd: 60 minuter

Plats: Slottsskogen, Göteborg

Foto: Gusten Aldenklint

Kostnad: 30 SEK