Menu

Infogad bild 1

Pressmeddelande 20 april 2016

This must be the place 

- En del av Kulturnatt Stockholm 2016!

På lördag 23 april, 18.00 – 24.00, är det återigen dags för Kulturnatt Stockholm, och Tempus Fugit är för andra året i rad en del av festivalen!

I år är det verket This must be the place som kommer finnas tillgängligt kostnadsfritt i appen under kvällen och natten.

Verket kan dock upplevas redan nu, fr.o.m 20 april!

1) Ladda ner Tempus Fugit i App Store (<– direktlänk!) eller Google Play (<– direktlänk!)

2) Bege dig till Sergels Torg

3) Aktivera Platstjänster i din mobiltelefon

4) Klicka på något av verkets sex olika delar för att lyssna 

Infogad bild 2

——-

This must be the place är skrivet av Rebecka Pershagen, och verket fick sin urpremiär på Stockholm Fringe Festival 2015.

Detta är det första fiktionella verket som Rebecka skapat för Tempus Fugit, och handlingen kretsar kring sex varelser som alla rör sig på och runt Sergels Torg. Verket är suggestivt, lika exhibitionistiskt som voyeristiskt, och kan ses som en diktcykel i sex delar.

Titeln kommer ifrån låten med samma namn av Talking Heads. Utöver att vara en inspiration för verket är låten även verkets byggstenar, då varje textrad i låten återfinns i verket i någon form.

This must be the place finns tillgängligt i Tempus Fugit fr.o.m 20 april – 31 maj 2016, och utspelar sig på sex koordinater på och runt Sergels Torg. Samtliga koordinater i verket återfinns på en interaktiv karta i appen, och verket spelas på engelska.

Läs mer om verket på Tempus Fugits hemsida!

(Bilden nedan föreställer en beskuren skärmdump från Tempus Fugit, med det senast publicerade verket This must be the place i fokus)

Infogad bild 1

——-

Tempus Fugit släpptes i App Store och Google Play i maj 2014, och tilldelades Stockholm Stads Innovationsstipendium i december samma år.

Appen innehåller platsspecifika audiowalks, samtliga unikt skapade för appen, som via sin GPS-funktion enbart kan höras på olika platser i det offentliga rummet.

Sedan sin lansering har den presenterat över 15 specialskriva audioverk i tre europeiska länder, och samarbetat med flertalet konstnärer, operagrupper, kulturfestivaler och organisationer.

Bland tidigare samarbetspartners finns bl.a. Dalhalla Opera, Tempo Dokumentärfestival, Stockholm Fringe Festival, Suicide Zero och Aldrig Ensam.

Den 27 april presenteras 2016 års program, som innehåller specialskrivna verk av författare, kvinnohistoriker, elektroniska musiker m.fl, med spelplatser i bl.a. Berlin, Amsterdam, London och Pyongyang.

 I maj 2016 hägrar även ett samarbete i Torshavn på Färöarna, för Nordic Performing Arts Days 2016.

Läs mer om Tempus Fugit på vår hemsida, och ladda ner appen gratis i App Store och Google Play!

——–

Kontakt:

Rebecka Pershagen, VD och konstnärlig ledare Tempus Fugit
0735308688
tempus.fugit.se@gmail.com

Sara Thorstensson, projektledare Kulturnatt Stockholm
0725417503
sara.thorstensson@stockholm.se

———